Klantentevredenheid

Waarom onderzoek?

Klanten worden met de dag kritischer. Stellen steeds hogere eisen aan dienstverleners en producenten. Wanneer klanten tevreden zijn, komen ze terug. Mocht u ontevreden klanten hebben, dan wilt u weten waarom. Want daar ligt een kans om de relatie te herstellen. Klanten vertellen u zelden uit zichzelf wat ze van u vinden. Klachten zijn vaak slechts het topje van de ijsberg en complimenten geven ze al helemaal zelden. Daarom kiest u voor Klantentevredenheidsonderzoek, zodat u een helder en betrouwbaar inzicht krijgt in wat uw klanten werkelijk van u denken.

Beproefde, efficiënte én klantgerichte aanpak

Bij Klantentevredenheidsonderzoek vragen we naar de mening van de klant. Natuurlijk aan de hand van beproefde methoden en technieken. Maar wij gaan verder. Door onze jarenlange ervaring hebben wij een database op kunnen bouwen met inmiddels meer dan 2000 vraagformuleringen. Een fantastische basis voor een gevalideerde en betrouwbare vraagstelling. Natuurlijk wordt die aangepast aan uw concrete situatie. Dat gebeurt altijd to the point en op relevante punten. Bovendien beseffen wij door eigen managementervaring als geen ander dat het onderzoek zelf ook klantgericht moet zijn. Uw bedrijfsprocessen worden op een klantgerichte wijze echt loepzuiver doorgelicht.

Net Promotor Score: vast onderdeel van onze metingen

In 2003 heeft Fred Reichheld van Bain & Company en Satmetrix de Net Promotor Score ontwikkeld. Deze herberekening van de aanbevelingscore is een waardevolle aanvulling op ons onderzoek en maakt uiteraard onderdeel uit van onze rapportages.

Actiegerichte rapportage

Wij schrijven geen wollig en dik tekstrapport, maar bieden u een compact, praktische en helder inzicht in de zaken waar het bij uw klanten werkelijk om gaat. Onze projectleiding met eigen managementervaring staat daar borg voor. Stimulerend, soms confronterend, maar altijd prikkelend en uitdagend tot actie. Informatie waar u echt verder mee komt, gebaseerd op een haarscherp en absoluut betrouwbaar inzicht in de waardering van klanten voor de procesgang in uw organisatie. Wij maken daarbij gebruik van relevante wetenschappelijke analysemethodieken en modellen, maar alleen als die hun waarde in de praktijk bewezen hebben. Een voorbeeld daarvan is onze sinds jaren toegepaste prioriteitenanalyse met statistische belangbepaling. In veel situaties kan ook een schatting gemaakt worden van de te verwachten financiële baten van verbetermaatregelen. Onderzoek van CS-Research helpt uw organisatie daarmee daadwerkelijk om in kaart te brengen wat nodig is voor het bieden van een optimale service aan uw klanten en wat dat op kan leveren. Een waardevolle investering dus in uw eigen succes.

Uw volgende actie …

Interesse in efficiënt, betrouwbaar, concreet en actiegericht tevredenheidsonderzoek? Behoefte aan informatie die u daadwerkelijk verder helpt bij uw streven naar optimale servicekwaliteit, en trouwe klanten? Bel ons voor een afspraak om eens nader kennis te maken (030-6565272). Of vraag meer informatie aan.

 

Zelf prioriteitenanalyses maken?

CS-Research biedt u nu ook de mogelijkheid om zelf onze unieke 9-vlaks prioriteitenanalyses uit te voeren, inclusief indirecte belangbepaling en statistische betrouwbaarheidsmarges.

Voor informatie over onze methode: zie de link "prioriteitenanalyse" bovenaan deze pagina.

Lees meer ...

Reactie ...

Heeft u net als wij genoeg van de irritante manier van benadering van klanten voor tevredenheidsonderzoek, de veel te lange en onlogische vragenlijsten, de te lage response en daardoor waardeloze resultaten? Wilt u eindelijk onderzoek dat u wél echt verder helpt bij uw streven naar optimale servicekwaliteit, trouwe klanten en gemotiveerd personeel? Of heeft u interesse in de mogelijkheden van besparing op de kosten van uw huidige onderzoeken of een second opinion over mogelijkheden om het beter te doen? Bel Hessel de Jong voor een afspraak op telefoonnummer 06 55 395 848, of vul het aanvraagformulier in.

Neem contact op ...

CS-Research Klantenlijst

 • logo 0013 Layer9
 • logo 0014 Layer8
 • logo 0015 Layer7
 • logo 0016 Layer6
 • logo 0005 Layer17
 • logo 0010 Layer12
 • logo 0011 Layer11
 • logo 0009 Layer13
 • logo 0006 Layer16
 • logo 0007 Layer15
 • logo 0008 Layer14
 • logo 0004 Layer18
 • logo 0012 Layer10
 • logo 0003 Layer19
 • logo 0001 Layer21
 • logo 0002 Layer20
 • logo 0000 Layer22