Mystery Shopping Onderzoek

Waarom Mystery Shopping Onderzoek?

U hanteert klantgerichte normen voor de service, de inrichting van uw organisatie en de manier waarop u wilt dat klanten worden behandeld. U investeert bovendien stevig in training en opleiding van uw personeel. Maar word de kennis ook daadwerkelijk toegepast? Mystery Shopping Onderzoek geeft antwoord op die vraag. Professionele ‘mystery shoppers’ bezoeken uw organisatie en doen zich voor als klant. Zij registreren het verloop van dienstverlening en zaken daarom heen. Denk bijvoorbeeld aan volledigheid van het assortiment, uiterlijke verzorging van de winkel en de klantgerichtheid van het personeel.

Doordacht stappenplan; voorwaarde voor succes

Mystery Shopping is meer dan ‘even een winkeltje bezoeken en een rapportje maken’. Van dat ene bezoek hangt te veel af om het ‘er even bij te doen’. Het risico is te groot dat personeel onheus beoordeeld wordt met alle negatieve gevolgen voor de motivatie van uw personeel. Goede Mystery Shopping projecten worden daarom opgezet volgens een doordacht en beproefd stappenplan. Natuurlijk worden professionele shoppers ingezet, want alleen zij weten waarop ze moeten letten. Maar daarnaast is een goede voorbereiding van eminent belang. CS-Research licht uw proces vooraf in detail door. Vaak levert deze fase op zichzelf al een schat van informatie op over zaken die anders, of beter kunnen. Op basis van deze blauwdruk van uw organisatie worden in overleg met u duidelijke en objectief waarneembare normen bepaald.

Natuurlijk wordt uw eigen personeel bij de voorbereiding niet vergeten:

Zorgvuldige behandeling en informatievoorziening aan uw personeel

CS-Research onderschrijft de internationale ‘ESOMAR Guideline’ die speciaal is geschreven voor Mystery Shopping Onderzoek (zie www.esomar.nl). Hierin staan richtlijnen voor de informatievoorziening aan uw personeel en garanties voor anonimiteit en zorgvuldigheid bij de rapportage. Dit geeft uw personeel vertrouwen, een absolute voorwaarde voor acceptatie en succesvolle implementatie van de resultaten van het onderzoek.

Vervolgens worden shoppers uitgebreid gebrieft, soms zelfs in een workshop met echte rollenspellen. Aldus opgezet Mystery Shopping Onderzoek is een volledig door alle betrokkenen geaccepteerd instrument en draagt daarom direct bij tot een klantgerichte bedrijfscultuur.

Concrete, actiegerichte rapportage

CS-Research levert u met Mystery Shopping Onderzoek een helder en betrouwbaar inzicht in de werkelijke gang van zaken van uw organisatie. Onze projectleiding met ervaring aan opdrachtgeverzijde stelt ons in staat om u meer te bieden dan alleen de resultaten van een onderzoek. Onze rapporten zijn niet alleen betrouwbaar, maar ook concreet en uitermate actiegericht. Wij garanderen dat u direct ziet waar extra aandacht nodig is en wat juist bijzonder goed gaat. Mystery Shopping Onderzoek van CS-Research draagt daarmee direct bij tot het alert houden van uw organisatie bij het bieden van een optimale service aan uw klanten. Een waardevolle investering dus in uw eigen succes.

Uw volgende actie …

Interesse in efficiënt, betrouwbaar, concreet en actiegericht mystery shopping onderzoek? Behoefte aan informatie die u daadwerkelijk verder helpt bij uw streven naar optimale dienstverlening en servicekwaliteit? Bel ons voor een afspraak om eens nader kennis te maken (030-6565272). Of vraag meer informatie aan.

Zelf prioriteitenanalyses maken?

CS-Research biedt u nu ook de mogelijkheid om zelf onze unieke 9-vlaks prioriteitenanalyses uit te voeren, inclusief indirecte belangbepaling en statistische betrouwbaarheidsmarges.

Voor informatie over onze methode: zie de link "prioriteitenanalyse" bovenaan deze pagina.

Lees meer ...

Reactie ...

Heeft u net als wij genoeg van de irritante manier van benadering van klanten voor tevredenheidsonderzoek, de veel te lange en onlogische vragenlijsten, de te lage response en daardoor waardeloze resultaten? Wilt u eindelijk onderzoek dat u wél echt verder helpt bij uw streven naar optimale servicekwaliteit, trouwe klanten en gemotiveerd personeel? Of heeft u interesse in de mogelijkheden van besparing op de kosten van uw huidige onderzoeken of een second opinion over mogelijkheden om het beter te doen? Bel Hessel de Jong voor een afspraak op telefoonnummer 06 55 395 848, of vul het aanvraagformulier in.

Neem contact op ...

CS-Research Klantenlijst

 • logo 0013 Layer9
 • logo 0014 Layer8
 • logo 0015 Layer7
 • logo 0016 Layer6
 • logo 0005 Layer17
 • logo 0010 Layer12
 • logo 0011 Layer11
 • logo 0009 Layer13
 • logo 0006 Layer16
 • logo 0007 Layer15
 • logo 0008 Layer14
 • logo 0004 Layer18
 • logo 0012 Layer10
 • logo 0003 Layer19
 • logo 0001 Layer21
 • logo 0002 Layer20
 • logo 0000 Layer22